Årsmötet avklarat och vad händer nu?

Den 13 april hade Saxnäs idrotts och bygdeförening ett årsmöte där ny styrelse valdes och ett medlemsmöte bestämdes skulle ske på söndagen samma vecka. Nu är det nya verksamhetsåret i full fart och vad är på gång?

Vad har vi attvänta ossav...

Byns egen lokal – vill du vara med och stötta den?

Vi har en ny lokal i byn som den ekonomiska föreningen Boisaxnäs hyr av kommunen och som SIBF beslutade sponsra med minst 100 kr i månaden till hyran. Lokalen är den där förskolan Rävlyan huserade innan flytten upp till skolan och lokalen saknar ännu ett nytt eget namn och går än så länge under namnet f.d. rävlyan vilket inte är så spännande.

Det som är akut är att få in ett stabilt flöde av inkomst till lokalen så vi kan betala hyran. Just nu har vi flera företag som sponsrar lokalen med bidrag varje månad men vi behöver några fler för att få ihop till grundhyran.

Du kan stötta lokalen genom att sätta in en valfri summa pengar till SIBF swishnummer: 12 32 63 89 89  skriv lokalen när du swishar!

SÅHÄR FUNGERAR SWISH!

 

Studiecirkel för lokalen

Saxnäs IBF har startat en studiecirkel i samarbete med ABF för att samla en grupp som ska arbeta för att hitta fler inkomstkällor och planera verksamheten i och kring lokalen. Är du intresserad av att vara med i cirkeln kontakta Camilla Stenlund mobil: 0730 250 224 eller via e-post camilla@floweret.se så får du veta när det är dags för nästa möte.

 

Valborgsfirande inne i byn

Planerandet inför valborg i Saxnäs är på gång för SIBF:s styrelse. Första evenemanget i byns nya lokal blir just valborgsfirandet som flyttar ner till centrum av byn från bagarstugan där vi haft firandet de senaste åren. Fördelen när det är nära byn är att det då kan locka fler att besöka valborgsfirandet.  Dessutom har vi tillgång till en större yta inomhus för de som vill fika då vädret är väldigt skiftande här på våren och bara att det finns fler toaletter där gör allt lite enklare rent praktiskt.

Nackdelen är att vi nog inte kan ha en stor brasa i år då vi inte riktigt vet vad som finns under snön och riskerar att förstöra något genom att elda där. Det har vi tänkt ersätta med eldtunnor för att vi ändå ska få känslan av levande flammor.

Välkomna och fira in valborg med oss – mer information kommer senare!

 

Så det är en liten start på vad vi har att se fram emot under 2015 – SIBF är vad medlemmarna gör föreningen till så om du har idéer och funderingar tveka inte att berätta dem för någon och dra igång dem ensam eller tillsammans med styrelsen eller med någon annan!

Vi önskar er ett gott nytt SIBF-år!